FM3 - FM4 Lezárt Online Versenyek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

FRH Super GT Cup 2013

Tartalomjegyzék

Super GT Cup

 

 

Végeredmény

 

 

 

A hétvégén véget ért a Super GT Cup bajnokság a Ladera Test Track pályán, ami rendhagyó módon nem duplapontozásos versennyel, hanem Pedro ötletéből adódóan Párbajjal zárult. Az időmérőn kivételesen csak a Q1-et futottuk le, ami alapján összeállt a párbajozók névsora. Mivel 13-an jelentünk meg összesen, így el kellett döntenem, hogy páratlan mivoltunkból adódóan mi legyen az utolsó helyen végzett versenyzővel. A megoldás az volt, hogy az utolsó 3 helyezett „körmérkőzést” játszott, vagyis mindenki ment mindenki ellen és aki többször nyert, az jutott tovább a következő fordulóba.

Még egy eldöntendő kérdés merült fel az időmérőt követően. Konkrétan kevésnek tartotta a lobbi többsége, hogy egy felvezető kör után csak egy gyors kört lehessen futni. Így átgondolva a helyzetet, 3 lehetőséget vázoltam fel és bocsájtottam szavazásra. Az első a kiírás szerinti program volt. A második is a kiírás szerinti, de szellemautós változat volt. A harmadik pedig 2 kör állórajttal egymás mellől indulva. A többség a harmadik variációt választotta, így lobbivezetőként a döntést meghozva, ez alapján vezényeltem le mindent.

Az első párbajt én futottam Olcsival. Mivel az időmérőn ő végzett az első helyen, ezért ő indult a belső ívről. Azt kell, hogy mondjam, a többi párbajon szinte egytől egyig elmentek ellenfelük mellett a külső ívről induló pilóták, de én valószínű túl óvatos voltam, ezért Olcsi fordult el elsőként és innentől csak „követni” tudtam, megelőzni nem, így ő jutott tovább. A 2. párbajon Pityexx győzedelmeskedett Cool felett, a már korábban célzott külső ívről indulva. A 3. párbajt BazsiHHH nyerte Lacamester ellen, nem meglepő mód megint csak a külső ívről rajtolva. A 4. párbajon Zso46 győzött Pedro ellen, az 5.-en pedig MISIKJANOS L4NC3L0T ellen; mindketten ugyancsak a külső oldalról indulva. Az első körök utolsó csatája pedig Kicsi, Pempasz és SturmNorbert között zajlott, mely végeztével Kicsi jutott tovább.

A 2. fordulóban Olcsi Pityexxel került össze, és Pityexx megint csak a külső ívről indulva szerezte meg a győzelmet. Őket követte Bazsi és Zso, majd Kicsi és MisikJani. Előbbit Bazsi, utóbbit Kicsi nyerte meg.

A 3. körre már csak hárman jutottak tovább, így megint a „körmérkőzéses” módszert kellett elővenni a kalapból. A srácok viszont annyira kiegyensúlyozottak voltak, hogy kétszer is döntetlenre hozták ki az eredményeket. De mivel el kellett dönteni, hogy ki lesz a Párbaj győztese, így mentünk tovább. Harmadik nekifutásra a Kicsi és Pityexx közötti csata volt a döntő, ahol - bár a srácok a szűk visszafordítóban összekoccoltak - illetve Pityexx beszúrt belső íven Kicsi mellé - és ebből lett az ütközés. Mivel lobbivezetőként ott voltam minden párbajban és tisztes távolból, de követtem a pilótákat a mentések érdekében, így premierplán láttam az egészet és a manővert szabályosnak ítéltem meg. Így ez alapján - közel másfél óra párbajozást követően Pityexx aratta le a végső babérokat.

(További két eset volt még kérdéses: a Kicsi - Pempasz és az Olcsi - Pityexx párbaj. Hivatalos óvást ezekre vonatkozóan nem kaptam, de az esetek kapcsán Kicsit és Pityexxet utólagos Figyelmeztetésben részesítem! Legközelebb körültekintőbben Srácok!)

Az eredmények - és egyben végeredmény - érvényesek, Mindenkinek gratulálok! Továbbá köszönöm IceSanyinak a kitartó munkát a cikk szerkesztésével, továbbá a videók és eredmények feltöltésével kapcsolatban!

  

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!